Back to All Events

Een goede mailing schrijven en opmaken in MailChimp

 • Bureau/Cuisine Brusselsesteenweg 15 9050 Melle (map)

Een mooie en vlotte mailing is de ideale manier om te communiceren met nieuwe en trouwe fans. Maar een mailing met een onderwerp dat de nieuwsgierig wekt én er goed uitziet is niet altijd even gemakkelijk. Misschien heb je er geen tijd voor of lukt het schrijven niet altijd even vlot. Een mailing schrijven, een template kiezen, beelden verzamelen, je lijsten up-to-date houden … Het is heel wat. 

Als je graag op regelmatige tijdstippen een mailing verstuurt, dan is MailChimp perfect om mee te starten. Maar hoe begin je hieraan? In deze workshop leer je niet alleen hoe je een mailing opbouwt, maar leer je ook de basis van MailChimp.

Geen specifieke voorkennis vereist. Wel heb je een basiskennis digitale vaardigheden. Kan je goed overweg met Word, e-mail of Facebook? Dan lukt MailChimp ook. Maximum 5 deelnemers.


Voor wie

 • Kleine ondernemingen
 • Zelfstandige ondernemers 
 • Communicatiemedewerkers  

 

Wat mag je verwachten

 • We gaan dieper in op een goede onderwerpregel, hoe je een mailing opbouwt en aanzet tot actie. Tijdens de workshop schrijf je een eerste versie van je mailing, die je ook klaarzet in MailChimp. Samen gaan we door alle stappen van MailChimp. Je leert aan de slag gaan met mailinglijsten en hoe je een template aanpast aan je huisstijl. 

  Na deze workshop heb je alles in handen om je volgende mailing gestructureerd aan te pakken en staat je account met template klaar. Je gaat bovendien naar huis met een praktische gids. 

 

Bereid je voor en haal meer uit de workshop

 • Stuur bij je inschrijving een link mee naar je huidige website, plus een link naar een mailing indien je dit reeds hebt.
 • Kies alvast op voorhand een onderwerp voor een mailing waarrond je wilt werken tijdens de workshop.
 • Wil je beelden verwerken in je mailing? Verzamel deze én je logo alvast in een mapje op je laptop. 
 • Maak op voorhand een account aan bij MailChimp zodat je tijdens workshop meteen kunt inloggen. 
 • Breng je laptop, oplader, pen en papier mee. Zorg dat je laptop opgeladen is. 

 

Prijs

 • 395 euro, excl. btw.
 • Inclusief koffie, thee, water, gezonde snacks en een broodjeslunch van Verloren Kost. Ben je vegetarisch, heb je een allergie of mag je geen brood eten? Laat het weten bij je inschrijving en wij zorgen voor een alternatief.
 • Inclusief beknopte handleiding om mee te nemen naar huis.

 

Optioneel

Wil je na de workshop graag feedback op je eerstvolgende mailing? Dat kan. Voor 150 euro, excl. btw kan je tot 14 dagen na de workshop je mailing indienen en feedback krijgen op de inhoud en vormgeving via e-mail, Skype of telefoon - wat jij het liefste hebt. 

 

Betaling

Betaling gebeurt via bankoverschrijving. Je inschrijving is pas geldig nadat we je betaling goed hebben ontvangen. Je krijgt hiervan een bevestiging via e-mail. Heb je graag een factuur? Vermeld dan bij inschrijving je facturatiegegevens zodat wij een officiële factuur kunnen opstellen.   

Wil je je inschrijving annuleren? Stuur dan een e-mail naar hello@stillebliksem.be. Hierna ontvang je een bevestiging van je annulatie. Alle annulaties zijn onderhevig aan volgende voorwaarden:

 • Annuleer je 30 dagen of meer voor de workshop: terugbetaling van 50% van het inschrijvingsgeld.
 • Annuleer je 14 tot 30 dagen voor de workshop: terugbetaling van 25% van het inschrijvingsgeld.
 • Annuleer je minder dan 14 dagen voor de workshop: geen terugbetaling, plus betaal je 25% extra administratiekosten. 
 • Alle terugbetalingen gebeuren pas nà het plaatsvinden van de workshop.

Stille Bliksem behoudt zich het recht om een workshop te annuleren door een te laag aantal deelnemers of andere omstandigheden die een goed verloop in de weg zouden staan. Als dit voorvalt, dan krijgen alle ingeschreven personen hun inschrijvingsgeld terugbetaald. Indien de omstandigheden van die aard zijn dat een workshop op een latere datum zal plaatsvinden, dan heeft Stille Bliksem het recht om ofwel een volledige terugbetaling te doen of om de registraties te verplaatsen naar de nieuwe datum. 

Earlier Event: May 4
Schrijven voor het web