Zichtbaar groeien met Selina Martin

 

Kleding is een krachtig communicatiemiddel en persoonlijke stijl is pure psychologie. Dat is net het mooie aan mode, dat je er jouw verhaal mee kunt vertellen. Met Stille Bliksem helpen we merken bij het vormen en verspreiden van hun verhaal, maar wat wilde ik als founder vertellen met mijn looks?

Door voortdurend ondergedompeld te zijn in anderen hun verhaal, wist ik eigenlijk niet goed wat ik persoonlijk wilde uitstralen, wat ik zelf nu écht mooi vond.

Sinds de start van mijn professionele carrière is mijn garderobe ook geëvolueerd naar een all black garderobe, want pas dan word je serieus genomen. Of niet? Bovendien voelde ik me onzeker in het ‘jonge vrouw’ zijn - en nog steeds.

Ik koos daarom heel bewust voor het Zichtbaar Groeien traject van de Nederlandse Selina Martin en werkte samen met haar aan mijn persoonlijk merkverhaal.

From the inside out

Zichtbare groei draait voor Selina om zoveel meer dan het aantrekken van een felgekleurd jasje. Voor haar zit de magie in de groei en het groeiproces dat je doormaakt. Selina helpt je om eerst het innerlijke helder te zien en dat vervolgens door te vertalen naar je uiterlijke verschijning. Het mooie aan kleding is voor haar ook die innerlijke boost of confidence die je jezelf van buitenaf geeft, en dat heb ik effectief mogen ervaren. 

“Zichtbare groei zet jezelf en je business in bloei.” - Selina Martin

Het laagje dat je vanbinnen nog lijkt te missen, trek je letterlijk aan door middel van kleding. Dat betekent niet dat je jezelf moet verbergen of maskeren met kleding, maar dat het je wel mag helpen in je innerlijke stevigheid. Heb je bijvoorbeeld een belangrijke presentatie of ontmoeting op je agenda staan? Dan kan kleding er echt voor zorgen dat je daar staat en straalt met meer zelfvertrouwen. 

Een emotionele rollercoaster

Door de grote afstand (Amsterdam - Lievegem) pakten we mijn persoonlijk traject een tikkeltje anders aan en startten we met een intense tweedaagse bij mij thuis. We begonnen het traject met het in kaart brengen van mijn ideale werkdag en definieerden wie ik ben als persoon én ondernemer. Dit is voor Selina noodzakelijk om een herkenbare en authentieke stijl te creëren, want je kleding moet het merkverhaal van jouw business onderstrepen.  

Die eerste dag hebben we vooral veel gepraat over mezelf en Stille Bliksem, maar ook over kleine dingen in het leven We maakten ook samen mijn persoonlijk moodboard dat opvallend weinig zwart bevatte. 

Persoonlijk moodboard van Katrien

Persoonlijk moodboard van Katrien

De tweede dag begonnen we met een visualisatie waarbij Selina me met zachte stem door mijn gedachten leidde. Hoewel ik er een beetje weigerachtig tegenover stond - maar dat heb ik haar niet verteld - werd ik vrij snel meegevoerd naar een andere wereld. Mijn visualisatie straalde rust en kracht uit en was glashelder. Als ik eraan terugdenk, kan ik zelfs nog heel precies stap voor stap herhalen wat ik zag. Ik had er nog nooit zo bewust bij stil gestaan, maar diep vanbinnen weet ik blijkbaar heel goed waar ik naartoe wil.


“Ik heb al veel zwart gezien in kleerkasten, maar dit nog nooit.” - Selina Martin over Katrien haar kleerkast


Selina is die dag ook door mijn kleerkast gegaan. Met zorg maakte ze een selectie van de items die mochten blijven en een stapeltje om weg te schenken. Tijdens het passen van een aantal kledingstukken maakte Selina ook een figuuranalyse en gaf ze me heel concrete tips. 

Tussen onze ontmoeting en dé shopping in Amsterdam zaten ongeveer zes weken, maar Selina liet me zeker niet los. Ik ontving wekelijks een oefening in mijn mailbox en halverwege deden we een Skype call. Die call kwam op het juiste moment, want het traject is best emotioneel overweldigend - althans voor mij. Ik geraakte te gefixeerd op mijn visualisatie van mijn toekomstige ik dat ik niet zag wat ik al verwezenlijkt had. 

Dan de shopping zelf: heerlijk! We begonnen de dag in de shopping lounge van De Bijenkorf waar Selina haar selectie reeds klaar hing. Lichtjes in shock door alle kleuren en patronen die ik spotte, trok ik heel voorzichtig de eerste look aan. En ja … dat zag er goed uit. Verdorie.

Ook in de andere winkels selecteerde Selina met oog voor detail de juiste items. Het enige dat ik moest doen was ontspannen, passen en mezelf (her)ontdekken in de paskamer.

Ik heb erg genoten die dag. Niet alleen omdat Selina met haar selecties heel wat keuzestress wegnam, maar ook mijn ogen opende. De heerlijke babbels en inspirerende gesprekken krijg je er zomaar bij.

 
Foto:  Christian Wijnants  If Selina says fuchsia we do fuchsia in style

Foto: Christian Wijnants
If Selina says fuchsia we do fuchsia in style

 

Zoveel meer stevigheid

Maar wat heeft me dit Zichtbaar Groeien-traject van Selina nu opgeleverd buiten enkele nieuwe items in mijn garderobe? Veel! Ik heb geleerd:

  • dat een all black look geen must is voor een professionele uitstraling. 

  • om trotser te zijn op wie ik ben en wat ik heb verwezenlijkt.

  • om zachter te zijn voor mezelf en mezelf meer ruimte te geven.

  • mijn eigen krachten te erkennen en ze te beschouwen als superkrachten.

  • dat ik groots mag zijn op mijn eigen manier.

Mijn groeiproces is nog niet afgelopen, en dat is oké. Ik ben wakker geschud en nu is het aan mij. Stap voor stap werk ik aan mijn eigen zichtbaarheid. Foto’s delen van mezelf op social media, dat is nog een lastige. Maar ik neem wel steeds meer mijn ware plaats in, met vallen en opstaan.


katrien-meermans.jpg

Geschreven door Katrien Meermans - Katrien is founder van Stille Bliksem. Ze is een storyteller pur sang met een voorliefde voor mode. Dankzij haar professionele achtergrond is zij de ideale sparringpartner voor het vormen en verspreiden van jouw verhaal.


Interesting read?
Share our blog post with your network