De Sladerij. Hier ben je thuis.

De Sladerij. Hier ben je thuis.

Haar buikgevoel zei dat ze haar kinderdroom moest waarmaken. Alles of niets, een sprong in het ongewisse. Gezonde voeding – met focus op plantaardig – is Géraldine haar grote passie. Al is iedereen welkom bij haar in De Sladerij, een gezellige ontbijt- en lunchplek in Hasselt. Hier draait alles rond lekker gezond eten – met of zonder een stukje vlees of kaas. Heb je een allergie? Dan maken ze iets heerlijks op het moment zelf. Doordat alle gerechten in huis worden gemaakt, kennen ze alle ingrediënten op hun duimpje.

Gezellig geroezemoes verwelkomt ons zodra we binnenstappen in Géraldines tweede thuis. Vandaag is er een brunch voor wie tijdig een plekje kon reserveren en een blik op de andere tafels geeft me goesting. Met een glaasje schuimwijn in de hand voel ik me helemaal thuis. Het kommetje Griekse yoghurt met gebakken Boskoop appeltjes, honing, huisgemaakte granola, noten en kaneel lepel ik langzaam leeg. Ik wens meteen dat ik de energie kon opbrengen om mezelf zo elke ochtend te verwennen.

De Sladerij knipoogt met haar naam en interieur naar de slagerij van vroeger: vleeshaken met keukenmateriaal, witte tegels, neonverlichting en een koeltoog met voornamelijk groenten. Er hangt een sfeer van ‘alles kan, alles mag’, en dat merk je aan de andere tafels waar koppels, vrienden en familie zo ontspannen zijn dat het lijkt alsof ze thuis rond de keukentafel zitten te keuvelen.

Ik breek de huisgemaakte broodjes van yoghurt en oregano of op basis van Oude Geuze Boon voorzichtig open. De potjes zelfbereide rabarber confituur met gember en compote van kweepeer met appelsien worden gretig doorgegeven, waardoor de pecorino kaas een beetje aan de kant blijft liggen. Stiekem smeer ik wat compote op een stukje zwarte woudham en rol ik het geheel op. Heerlijk. Ik ben geen fan van spruitjes en toch is deze salade met pomelo gemarineerd in steranijs en kaneel, honing-mosterd dressing en geroosterde pecannoten mijn favoriet van de twee aangeboden salades.

Als we denken dat we aan het einde van de feesttafel zijn beland, komt Géraldine aan ons tafeltje vragen of we ons eitje uit de oven willen, liever de bananenpannenkoekjes met coulis van rode pruimen en vanille proeven of gewoon voor beide gaan. Zowel het bladerdeeghapje met ei als de pannenkoekjes belanden op tafel en we delen onze porties met elkaar.

Bij alles wat we proeven likken we de kwaliteit van onze vingers. We houden het die dag bij schuimwijn, water en koffie, maar alle dranken op de kaart zijn zeer bewust gekozen. Er is een bier van de maand en de suggestiewijnen wisselen twee keer per jaar.

Ik wou dat De Sladerij in mijn dorp was. Dat wanneer ik daar zin in heb, er kan binnenspringen voor heerlijk gezond eten en pure gezelligheid. Géraldine wil mensen laten proeven van een gezonde en betaalbare keuken. Ook wil ze niet te strikt werken als dat niet nodig is, het moet plezant blijven – en dat hoor ik graag.

Elke maand organiseert De Sladerij maandelijks een brunch, workshop en/of diner. De zelfgemaakte granola, broodjes en dressings zijn te koop in De Sladerij zelf.

De Sladerij
Havermarkt 39
3500 Hasselt
Meer info: desladerij.be
+32 11 96 26 85


Photo: © De Sladerij
Branding: © Lovestain

PREV

New Year

NEXT

Play