CXL STILL WAVE1

cxl.still

CXL STILL WAVE1

In zwart en wit verwelkomen ze mij, verleiden doen ze met een glaasje Elixer de Bruges. Binnen is het warm en stil, een ingehouden adem hangt als een waas in de kamer. Een zucht bij de eerste omhelzing, dit is de essentie.

Aan de muren hangen enkele foto’s met zwarte tape bevestigd. Minimalistisch in een alledaags tafereel. Ze staat er onverschillig bij, toch kijkt ze me doordringend aan. In lichthouten frames met een matte, dunne plastiek als achterwand hangen de vijf basisstukken waaruit de collectie bestaat. Achter een gelijkaardige constructie bewegen gestalten in zwart en wit, halfnaakte lijven.

Vanavond presenteren Tom De Poortere en Barbara Vermoere hun eerste collectie WAVE1 onder CXL STILL. Overdag werken ze met veel toewijding en liefde samen bij Essentiel Antwerp; ze zouden het waarschijnlijk niet anders willen. En toch … Het duwt vanbinnen tegen mijn borstkast, het jaagt mij na in mijn dromen. Het is zo uniek omdat het van mij is en van mij alleen. Het is wat ik voel en niemand anders.

Barbara ontvangt de gasten volledig in eigen creatie. Ze draagt de broek, het hemd en de jas met zo veel natuurlijkheid dat je het volledige plaatje zou willen kopen. Kleine Broer fluistert me toe dat ze geboren is in Excel. Ze straalt een rust uit, alsof vanavond alles op zijn plaats valt. Tom ken ik als het lief van Kleine Broer – eigenlijk is hij mijn broer niet, maar onze vriendschap voelt wel zo aan: onvoorwaardelijk, zonder oordeel. Voor mij is Tom iemand die niet bang is van kleuren en motieven en daardoor in alle opzichten het tegenovergestelde van de collectie. Of niet? Want dit is hij ook. En zij.

Schijnbaar eenvoudig, iedere lijn op precies de juiste plaats. Ze vallen samen, maar zijn niet altijd gebonden aan elkaar. Ik daag je uit om met mij te spelen. Architecturaal sta ik toch breekbaar voor je.

Ik zie mezelf in broek en hemd uit het raam staren. Het geklik van de balpen in mijn hand maakt je nerveus. Ik voel je kijken. Zie jij wat ik weet? In de lange mantel sla ik met jou op de vlucht, de stroken volgen iedere beweging in slow motion. Ik hou je hand vast, met onze blote voeten in de zee. De wind maakt van het T-shirt een vredesvlag, zand plakt aan mijn billen. In de trui kruip ik dicht tegen je, ik voel het zout nog op mijn lippen. Je handen en hoofd verdwijnen er met gemak onder, mijn hart klopt. Alleen voor jou.

CXL STILL
WAVE1 is de eerste vrouwencollectie van CXL STILL en bestaat uit vijf basistukken die enkel tijdens de presentatieavond te koop waren. CXL STILL geeft Tom en Barbara de vrijheid om iedere keer hun gevoel te volgen, los van trends en seizoenen.


Photo: © Katrien Meermans

PREV

You

NEXT

Pop-Up Class