Barbaro. Rough & Real.

Barbaro. Rough & Real.

De grond kraakt, maar de lijnen op mijn handen zijn niet bang van de koude. Ik houd zijn arm stevig vast en laat pas los als hij de deur van Barbaro, a not so regular Italian restaurant wilt openen.

Outside in the cold distance, a wildcat did growl. – Jimi Hendrix

De plek is warm en met Italiaanse flair roepen opengeslagen armen ons welkom. Ik voel me meteen thuis omdat de Limburgse klanken herinneren aan vroeger, en niets moet.

Aan tafel krijgen we elk een shotje Negroni. De verschillende Negroni mixen staan in grote glazen bokalen op de marmeren toog van de bar. Namen zoals Kingston, Mexican Way en The American Dream zijn in dikke zwarte letters geschreven op duct tape.

Sound of the drums. Beatin’ in my heart. – AC/DC

Ik voel me uitgelaten en wil alles voelen, ruiken en proeven. De Spumante van Sicilië brengt rust. Het is eb, en de gejaagde golven in mijn hoofd trekken zich terug. Ik voel het hout van de tafel en de stalen poten.

De stukjes Italiaans vlees en kaas, gegrilde groenten, Taggiasca olijven, hemelse honing en Callas confituur van de Gustoso plank doen ons in stilte genieten. Ik vang een drupje honing op en lik stiekem mijn vingers.

There’s something and it makes me smile. I think I like you. – Black Box Revelation

De gorgonzola, peer en walnoot van Off The Wall peuzel ik helemaal op. Trop is te veel, maar hier wil ik alles*. Als Parmaliefhebber kiest mijn lief de Parmasutra gecombineerd met gorgonzola, vijgen en tomatensaus. De pizza’s komen rechtstreeks uit de oven op je bord en dat is hoe je een echt goede pizza eet; geen take-away hier. Ik geniet van een extra glaasje huiswijn Purato Santa Tresa, en pas voor het dessert.

Dreams of dragon’s fire. – Metallica

Ik wil niet naar huis. Ik wil er blijven, bij Barbaro. Het is er ruw en de liefde die er hangt echt.

 

Barbaro
Rodekoningstraat 12
9000 Gent
Reservaties: barbaro.be
+32 9 278 10 00


Photo: © Jorn Urbain
Branding: © Glossy.tv

* Ondertussen heb ik ook Jack White (met koele Burrata) en Show Me The Honey geproefd en mijn ogen uitgekeken op Shrimp My Ride, Ace of Spades en Green Dream. De smaken van de pizza’s zijn even origineel als hun namen.

 

PREV

A scene

NEXT

New Year